Over Dance Barendrecht

Bestuur

Kimm Berns

Kimm Berns

Voorzitter

Ik ben Kimm Berns, getrouwd en moeder van drie jonge kinderen. Ik ben nieuwsgierig naar mensen, in wie ze zijn en wat hen energie geeft in het leven. Zo ging ik van gevangenisdirecteur naar een eigen organisatieadviesbureau en schrijf ik nu ook kinderboeken. Onafhankelijkheid en mijn passie volgen. Dat brengt dit mij. En ik dans heel graag. Het geeft mij creatieve ruimte en die glimlach op mijn gezicht. Ik zie deze vereniging voor mij als een plek waar iedereen zich fijn kan voelen door te bewegen vanuit hun eigen waarde, van heel klein tot zelfs met een respectabele leeftijd.

secretaris Astrid Terlouw

Astrid Terlouw

Secretaris

Ik ben Astrid Terlouw, getrouwd en moeder van drie meiden. In het dagelijks leven werk ik als ambulant dienstverlener in het basisonderwijs met kinderen die moeite hebben met taal, spraak, slechthorend of doof zijn. In mijn vrije tijd vind je me regelmatig langs het handbalveld, een sport die ik zelf altijd beoefend heb en waar ik nu als begeleidster bij het team van mijn jongste dochter betrokken ben. Dansen is de andere sport waar ik passie voor heb. Bij Dance Barendrecht ben ik betrokken als moeder, doordat mijn middelste dochter danst en les geeft. En zelf dans ik ook graag en ben ik nu secretaris van deze fijne vereniging. Ik hoop dat iedereen het enthousiasme en de positiviteit mag ervaren van onze mooie vereniging.

Penningmeester Jacco Gielen

Jacco Gielen

Penningmeester

Ik ben Jacco Gielen, getrouwd en vader van twee kinderen. Vrienden omschrijven mij als rustig, nauwkeurig, humoristisch en zorgzaam. In het dagelijks leven ben ik partner in een importbedrijf van groenten en fruit. Hier ben ik verantwoordelijk voor de financiële zaken in de breedste zin van het woord. Zoals je wellicht zal begrijpen, ben ik zeer geïnteresseerd in cijfers. Geen verrassing dat ik dan ook de rol van penningmeester op me neem binnen het bestuur van deze mooie vereniging Dance Barendrecht.

Leiding

Leiding Anouk van Hoeven

Anouk van Hoeven

Ik ben Anouk van Hoeven.
Mijn passie voor dansen begon toen ik als klein meisje iedere les mee wilde met m’n grote zus naar dansles. Waar we ook waren: buiten, binnen of op vakantie, er werd altijd gedanst. Hoe verder ik met dansen kwam hoe meer uitdagingen er steeds bij kwamen. Heerlijke momenten om even ergens anders over te denken dan huiswerk. Tijdens het dansen kun je zo vrij zijn als je maar wilt en ik kan altijd goed mijn ei kwijt tijdens de lessen.
Ik heb op 18 jarige leeftijd mijn diploma gehaald op het Albeda Sport & Bewegen. Hierna ben ik gelijk aan het werk gegaan bij Kinderopvang EilandMarlyne als sport pedagogisch medewerker.

Chayenne van Turnhout

Hoi! Mijn naam is Chayenne van Turnhout, ik ben 18 jaar oud en woon in Rotterdam. Ik geef les aan de groepen Zumba 13+ en de streetdance 1 en volg zelf les bij de streetdance 2. Iedereen in mijn familie vindt muziek en dans een belangrijk onderdeel van zijn of haar leven en bij mij is dat dus ook niet anders! Ik was op zoek naar een sport, maar voetbal vond ik niks en turnen vond ik te eng… Door mijn tante kwam ik terecht bij deze vereniging en na mijn eerste les Zumba was ik verkocht…IK WILDE DANSEN! Ondertussen zijn we alweer meer dan 10 jaar verder en is mijn liefde voor dans alleen maar gegroeid. Naast het lesgeven volg ik ook de opleiding mbo 4 Verpleegkunde op het Albeda College en heb ik een bijbaantje als Helpende niveau 2 bij Aafje voor mijn studie. Ook het bieden van zorg is dus een grote passie van mij. Zin om een Zumba of streetdance les te volgen bij deze dansende verpleegkundige in spé, meld je dan nu aan voor een proefles! Tot snel in een van de lessen!!

Leiding Eline de Wert

Eline de Wert

Hi ik ben Eline!
Zelf studeer ik in Rotterdam en doe ik de lerarenopleiding natuurkunde. Vanaf mijn vijfde dans ik al met veel plezier, en vanaf mijn vijftiende geef ik ook groepen les. Ik ga altijd met veel energie na een les weg, en ik vind het heerlijk om uitdagende technieken te leren, of juist mijn gevoel in de muziek kwijt te kunnen. Ik hoop nog vele jaren te kunnen dansen!

Leiding Katinka Koning

Katinka Koning

Mijn naam is Katinka Koning, streetdance juf bij Dance Barendrecht, mama van 2 lieve kindjes, vriendin van een hele leuke vriend, werk als eventmanager & kattengekkie!

Mijn passie is dans! Als kleine meid wist ik het al, ik zou gaan dansen. Van andere sporten wilde ik niks weten. Dus begonnen met jazzballet en verder gegaan met streetdance toen dit bekend werd in Nederland.
Naast verschillende optredens en wedstrijden, assisteerde ik al op jonge leeftijd bij het lesgeven. Ik merkte dat ik dit steeds leuker begon te vinden. Uiteindelijk voelde dit zo goed dat ik me hierop ben gaan focussen.

Tijdens de les zal ik met veel energie en plezier leuke moves aanleren. Dansen tot je erbij neervalt is mijn motto! Ik hou ervan om de hele les er flink tegen aan te gaan tot we niet meer kunnen.

Leiding Kim van Hoeven

Kim Hamer van Hoeven

Ik was 6 jaar toen ik voor het eerste keer de sporthal binnenstapte. Ik genoot van het dansen en bewegen op muziek en dat is nooit meer overgegaan! In 2006 ben ik gaan assisteren bij de lessen en dat was een schot in de roos. Mijn passie overdragen op anderen: dat is zo fijn. Al die jaren zie ik mijn leden genieten in de zaal. Ik vind het gaaf om mensen te coachen en op een positieve manier nieuwe stappen te laten zetten. Want van dansen gaan mensen groeien en daar word ik gelukkig van!

In 2017 heb ik na het volgen van assistentenopleiding niveau 2 en de leidingopleiding niveau 3 mijn KNGU licentie behaald. Eerder heb ik via NOS-NSF mijn sportief coachen diploma behaald. Naast mijn vrijwilligerswerk voor dansen werk ik in het onderwijs. Op Basisschool de Bongerd in Ridderkerk werk ik in de onderbouw. Ook ben ik schoolopleider en heb ik in deze functie verschillende coaching cursussen met succes mogen afronden.

Leiding Kirsten van der Heiden

Kirsten van der Heiden

Hallo, mijn naam is Kirsten van der Heiden. Toen ik op mijn 7e begon met dansen was ik gelijk verkocht! Dansen werd en bleef een groot deel van mij en mijn leven. Daarom koos ik er voor om Bachelor Docent Dans te studeren aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Inmiddels geef ik veel lessen aan verschillende groepen. In mijn lessen staat jezelf zijn en plezier maken centraal. Daarna hou ik er van om mijn leerlingen uit te dagen en naar een hoger niveau te brengen. Dans geeft mij veel blijdschap, vrijheid en uitdaging. Dit wil ik graag overdragen aan mijn leerlingen!

Lisa Luijendijk

Hi! Ik ben Lisa Luijendijk.
Sinds dat ik nog maar een kleuter was zat ik al op dansen. Vanaf mijn 8e ben ik bij deze vereniging gegaan en ik dans hier nog altijd met heel veel plezier! Vanaf mijn 16e ben ik begonnen met lesgeven en dit vind ik onwijs leuk om te doen! Elke week kijk ik er weer naar uit om les te geven en om alle vrolijke gezichten van de kids te zien tijdens het dansen.
Momenteel studeer ik multimedia design in Rotterdam. Naast dansen hou ik ook van reizen, surfen en illustreren.

Leiding Lotte Kasius

Lotte Kasius

Elke dag een dansje, dat is mijn motto. Ik ben Lotte, ik dans al erg lang en doe het nog steeds met superveel plezier! Waar ik ooit begon in de recreatie, dans ik nu in de B20+. Daarnaast geniet ik er ook van om deze passie aan de dansers van recreatie 5 en 6 door te geven. Samen maken we er elke vrijdag een feestje van!

Wat ik in het dagelijks leven doe? Ik ben jeugdzorgwerker en help hele jonge kinderen waarbij het ontwikkelen niet zo vanzelfsprekend is. En ja… dansen kan voor ieder kind ontspanning zijn, dus dat doe ik ook veel op mijn werk!

Zie ik je snel bij Dance Barendrecht?

Leiding Marit Terlouw

Marit Terlouw

Hoi! Ik ben Marit. Ik volg de opleiding psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Ik ben begonnen met dansen bij de vereniging toen ik 4 jaar was. Op mijn 13e ben ik gaan lesgeven en ik heb de afgelopen jaren vooral de jongere leden lesgegeven. Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Het blijft leuk om elke week hun lachende gezichtjes te zien als ze weer mogen dansen!

Marjolein Kik

Hee! Ik ben Marjolein.
Sinds dat ik 6 jaar ben zit ik op dansen en dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Vanaf mijn 15de ben ik naast dansen ook gaan lesgeven. Op dit moment geef ik les aan de allerjongste leden van onze vereniging, de dreumesdans en bewegen op muziek. Daarnaast geef ik al heel wat jaren met heel veel plezier les aan de instapgroep die deelnemen aan wedstrijden in de categorie D6-9. Het allerleukste aan het lesgeven van deze leeftijdscategorie is dat je kinderen echt ziet opgroeien. Van lieve kleine dansers tot al echte meiden en heren als ze uiteindelijk 9 jaar worden.

Naast dansen werk ik als projectleider bij een middelgrote gemeente. Hier zorg ik dat alle projecten van begin tot het eind succesvol worden doorlopen. Dit is heel wat anders, maar de afwisseling met danslessen vind ik het allerleukste.

Mijn motto bij dansen is: wanneer alle kinderen met een glimlach naar huis gaan is de les pas echt geslaagd.

Merel van den Meerendonk

Hoi! Ik ben Merel. Naast dansjuf ben ik ergotherapeut en werk ik bij Stichting BONT waar ik jongeren met een verstandelijke beperking begeleid. Ik dans al sinds mijn vijfde bij onze toffe vereniging. Toen ik elf jaar was ben ik begonnen met assisteren bij de groepen Bewegen Op Muziek. Inmiddels ben ik al jaren leiding van deze groepen. Het is iedere zaterdagochtend weer een feestje dat ik samen met juf Marit en juf Marjolein mag lesgeven aan de jongste kids van de vereniging. Ken jij een dreumes/peuter/kleuter die niet stil kan blijven zitten als de muziek aangaat? Vraag dan een proefles aan! Tot snel!

Leiding Miranda Kruit

Miranda Kruit

Mijn naam is Miranda Kruit. Al vanaf mijn kleuterleeftijd ben ik begonnen met dansen. Ik doe dit nog steeds met erg veel plezier. Inmiddels geef ik ook al een aantal jaar jazzdansles. Ik ben begonnen bij de peuters en heb lesgegeven aan verschillende groepen op recreatief niveau. Inmiddels geef ik al een aantal jaar met veel plezier les aan twee selectiegroepen.

Ik heb de PABO gedaan in Dordrecht en ben daarna verder gaan studeren voor de master orthopedagogiek in Leiden. Mijn passie ligt bij het werken met kinderen. Ik vind het dan ook superleuk dat ik het dansen en lesgeven bij de vereniging kan combineren. Ik geniet van het plezier dat de dansers tijdens de les uitstralen. Dit vind ik belangrijk, samen plezier hebben in het dansen staat bij mij voorop. Daarbij streef ik ernaar dat de dansers zich tijdens de training kunnen ontspannen en tegelijkertijd op dansgebied kunnen ontwikkelen.

Misa Slijpen

Mijn naam is Misa Slijpen.
Als drie jarig meisje begon ik met dansen bij DanceBarendrecht. Ondertussen heb ik heel wat dansstijlen uitgeprobeerd. Natuurlijk Jazzdance, maar ook onder andere Klassiek Ballet, Streetdance en Tapdance. Eén ding is nooit veranderd; ik dans nog altijd met heel veel plezier bij DanceBarendrecht. Vanaf mijn elfde geef ik ook dansles. Ik heb recreatiegroepen les gegeven en nu geef ik al meerdere jaren les aan verschillende wedstrijdgroepen. Ik geniet er enorm van om samen met mijn groepen lekker te dansen, plezier te maken, maar ook hard te werken voor een mooi resultaat. Dansen en het samenwerken met kinderen geven mij super veel energie. Deze combinatie is dus voor mij één groot feest!

Nikki den Otter

Hoi, ik ben Nikki den Otter. 
Sinds dat ik een peuter was dans ik al bij DanceBarendrecht, ik dans nog steeds met even veel plezier als toen!
Iets anders waar ik veel plezier uit haal is het lesgeven wat ik nu al sinds mijn 15e doe!

Op het moment studeer ik verpleegkunde en werk ik toe naar een baan als kinderverpleegkundige.

Leiding Roan Mulder

Roan Mulder

Hi, ik ben Roan Mulder.
Ik ben begonnen met dansen toen ik 8 jaar oud was en ik ga nog steeds elke week met plezier naar de lessen toe. Het leren van danstechnieken, de wedstrijddans oefenen en de gezelligheid is wat voor mij het dansen zo leuk maakt! Ik geef sinds 2015 ook zelf dansles. Het leukste voor mij is het plezier dat de kinderen uitstralen en die gelukkige gezichten als ze weer iets nieuws leren. Dan ben ik ook gelukkig.
Ik doe de Academische Pabo aan de Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit.

Leiding Rowan Huijgen

Rowan Beijk-Huijgen

Mijn naam is Rowan Beijk-Huijgen, getrouwd en mamma van Quin. Dansen is mijn grote passie. Want… Life is better when you dance. Ik dans al vanaf mijn 4e en geef dansles sinds mijn 16e. Samen met de dansers heerlijk losgaan in een choreo of toewerken naar een mooi wedstrijdresultaat geeft mij volop energie! Ondanks dat ik hou van aanpakken en hard werken staat plezier en gezelligheid altijd voorop.

Ik heb op Codarts (de Rotterdamse dansacademie) mijn middelbare school gevolgd waarna ik de studie Psychologie heb gedaan. Momenteel werk ik op de Erasmus Universiteit, waar ik projecten begeleid die de overstap van de middelbare school naar de Universiteit faciliteren. Mensen omschrijven mij als gepassioneerd en enthousiast. Twee eigenschappen die ik ook volop in mijn danslessen toepas. 

Leiding Tessa Koekhoven

Tessa Koekhoven

Mijn naam is Tessa Koekhoven en mijn passie voor dansen begon al op jonge leeftijd. Kleine Tessa begon al als 6 jarige met jazzballet en vanaf dat moment was ik niet meer van het podium weg te slaan. Uiteindelijk ontdekte ik ook een passie in het geven van dansles en het bedenken van eigen choreografieën. Dit doe ik inmiddels al meer dan 17 jaar met heel veel plezier. Naast dansen en dansles geven, heb ik een eigen bedrijf als Pedagoog en kan je mij vooral vinden op scholen en in mijn praktijkruimte. Hier begeleid ik kinderen, jongeren en ouders met verschillende hulpvragen wat mij enorm veel voldoening geeft.

Commissies

Er zijn diverse vrijwilligers en commissies actief binnen Dance Barendrecht

De kascontrolecommissie kijkt samen met de penningmeester of de financiën van het verenigingsjaar kloppen. Er wordt onder andere gekeken of de boekhouding correct is, of de contributie juist is geïnd en of het geld is uitgegeven aan zaken die passen binnen de doelen van de vereniging.
Neem voor vragen of opmerkingen contact op via kascontrolecommissie@dancebarendrecht.nl.

De sponsorcommissie werft sponsoren en onderhoudt contacten met de bestaande sponsoren. Ook de organisatie van evenementen die als doel hebben om geld op te halen, zoals de grote clubactie, worden door sponsorcommissie gedaan. 
Neem voor vragen of opmerkingen contact op via sponsoring@dancebarendrecht.nl.

De kledingcommissie draagt zorg een goed beheer van de kleding die van Dance Barendrecht zelf is, geeft informatie over de kleding die voor het dansen bij Dance Barendrecht gekozen kan worden en onderhoudt contacten met de leveranciers van deze kleding.
Neem voor vragen of opmerkingen contact op via kledingcommissie@dancebarendrecht.nl.

De communicatiecommissie verzorgt de communicatie binnen en buiten de vereniging via diverse kanalen en vormen.
De commissie ondersteunt het bestuur en de leiding in algemene communicatie door onder andere zorg te dragen voor:

 • informatieverstrekking aan leden;
 • PR en communicatie over evenementen;
 • initiatieven voor de werving van nieuwe leden;
 • de website en sociale media kanalen voor behoud van het trotse verenigingsgevoel.

Neem voor vragen of opmerkingen contact op via communicatie@dancebarendrecht.nl.

De activiteitencommissie organiseert wedstrijden, shows en andere activiteiten voor de leden zoals een disco of een kamp. Zij werken samen met de jeugdcommissie. Neem voor vragen of opmerkingen contact op via activiteitencommissie@dancebarendrecht.nl.

De jeugdcommissie denkt met het bestuur en de leiding mee over wat de vereniging nodig heeft voor haar jongere leden en helpt bij het organiseren van activiteiten voor deze jongere leden samen met de activiteitencommissie. Neem voor vragen of opmerkingen contact op via jeugdcommissie@dancebarendrecht.nl.

De ledenadministratie verzorgt het proces van administratie van inschrijving, aanpassing of uitschrijving van leden van Dance Barendrecht via DigiMembers.
De urenadministratie zorgt voor het bijhouden van de gewerkte uren van de dansleiding en  het uitbetalen van de vrijwilligersvergoedingen. 
Neem voor vragen of opmerkingen contact op via ledenadministratie@dancebarendrecht.nl.

Dance Barendrecht vindt het belangrijk dat ieder lid zich fijn voelt bij de vereniging, dit noemen wij een veilig en gezond sportklimaat. Je kan hierbij denken aan hoe we als groep met elkaar omgaan of hoe de dansleiding met jou omgaat. Je kan hier vragen over hebben en deze mag je altijd aan je groep of dansleiding stellen. Misschien vind je het fijner om je ervaring of je vraag te bespreken met iemand buiten je groep die wel bekend is bij Dance Barendrecht. Inge van Meulen is onze vertrouwenscontactpersoon en mag je benaderen met je ervaringen of vragen. Inge is zowel te bevragen voor leden, als ouders, als dansleiding. Neem contact op met onze vertrouwenscontactpersoon via vertrouwenscontactpersoon@dancebarendrecht.nl of bel Inge op haar eigen nummer 0642827233. Daarna zal de vertrouwenscontactpersoon snel contact met jou opnemen voor een gesprek in de vorm die jij prettig vindt.

Missie

Dance Barendrecht is een dansvereniging van al onze leden, voor iedereen die graag wil dansen en door alle betrokken van onze vereniging: bestuur, leiding, assistenten, leden, ouders en andere belanghebbenden.

Dance Barendrecht biedt diverse dansvormen aan voor jong en oud waarmee wij mensen met elkaar verbinden.

Visie van de vereniging

Dansen brengt allerlei positieve effecten. Binnen de vereniging staat plezier voorop. Prestatie is een mooie vorm van ontwikkeling als dit een resultaat is van dit plezier en de sociale verbinding binnen de vereniging, waarbij dit geldt voor ieder lid. Ons team van train(st)ers heeft veel passie voor dansen. Dit stralen zij graag uit naar onze leden.

Dance Barendrecht streeft naar:

 • Dans voor iedereen met oog op persoonlijke ontwikkeling op lichamelijk en sociaal emotioneel gebied in een veilige omgeving waar mensen zich op hun plek voelen.
 • Dans voor iedereen als educatieve en culturele sportvorm.
 • Dans door iedereen met optimale organisatorische processen die we gezamenlijk realiseren en dragen, waarbij we het beste uit elkaar halen op ieder moment.

Kernwaarden

De kernwaarden van Dance Barendrecht zijn:

 1. Plezier:
  Dans is een plezierige inspanning, ontspanning, uitdaging en afleiding. Dance Barendrecht biedt voor ieder een passend aanbod, en doet dit met enthousiasme en plezier.
 2. Kwaliteit:
  Dance Barendrecht hecht veel waarde aan kwalitatief hoogwaardige en veilige lessen.
 3. Samenwerken:
  Bij Dance Barendrecht dansen en werken we samen om onze doelen te bereiken en plezier te maken.
 4. Sportiviteit:
  Bij Dance Barendrecht hechten we veel waarde aan sportiviteit en fair play ofwel een veilig sportklimaat. Iedereen zet zich in om te zorgen voor een fijne sfeer zowel binnen als buiten de vereniging. Dat betekent dat ieder lid zich houdt aan de doelstellingen en het huishoudelijk reglement van de vereniging en elkaar in je waarde laat en elkaar met respect behandelt. Dit betekent dat wij in onze vereniging alle vormen van ongelijkwaardige behandeling zoals, pesten, machtsmisbruik, discriminerende, racistische, seksistische of (seksueel) intimiderende gedragingen of opmerkingen, of het hiertoe aanzetten, ontoelaatbaar vinden. Wij behandelen anderen zowel binnen de eigen vereniging als andere verenigingen met respect. Wij vragen van alle train(st)ers, kinderen, hun ouders of andere bezoekers, dat zij hieraan meewerken. Dit geldt zowel face to face als voor uitingen op social media of andere correspondentie.

Reglementen

Elke vereniging behoort statuten en een huishoudelijk reglement op te stellen. Het huishoudelijk reglement bevat, als aanvulling op de statuten, bepalingen over de dagelijkse gang van zaken in de vereniging. Ook Dance Barendrecht heeft haar eigen documenten opgesteld die passen bij de situatie in onze vereniging. Hieronder kunt u de documenten lezen.