Lesaanbod

Ons dansaanbod

Dance Barendrecht biedt diverse dansvormen voor jong en oud: Jazzdance, Streetdance en Zumba voor ieder wat wils! 
Iedereen van 2 jaar en ouder is van harte welkom om met ons mee te dansen. Ons team van train(st)ers heeft veel passie voor dansen. Plezier staat voorop!
Naast de danslessen organiseert Dance Barendrecht verschillende leuke activiteiten voor haar leden gedurende het jaar.

Dreumesdans

Alle jongens en meisjes van 1,5 tot 2,5 jaar zijn welkom om te komen dansen bij de dreumes danslessen. Tijdens deze lessen komen de dreumesen al spelend en dansend in aanraking met dingen als ritme, samenwerken en ontdekken hoe je je lichaam op verschillende manieren kunt bewegen. Omdat deze kinderen zo jong zijn, is er naast de ervaren dansjuffen ook een assistent die tijdens de les helpt. Jongens en meisjes vanaf 1,5 jaar zijn welkom om 2 gratis proeflessen te volgen.

Bewegen op Muziek

Alle jongens en meisjes van 2,5 t/m 4,5 jaar zijn welkom om te komen dansen bij de bewegen op muziek lessen. Tijdens deze lessen komen de kinderen al spelend en dansend in aanraking met dingen als ritme, samenwerken en ontdekken hoe je je lichaam op verschillende manieren kunt bewegen. Omdat deze kinderen zo jong zijn, zijn er naast de ervaren dansjuffen ook een aantal assistenten die tijdens de les helpen. Jongens en meisjes vanaf 2,5 jaar zijn welkom om 2 gratis proeflessen te volgen.

Recreatie Jazzdance

Jazzdance, ook wel jazzballet of jazzdans genoemd, is een manier van dansen die lijkt op klassiek ballet. De bewegingen en muziek zijn wat losser en moderner. Deze lessen worden aangeboden voor kinderen in alle leeftijden en volwassenen. Tijdens de lessen Jazzdance wordt getraind op de danspassen en technieken die van belang zijn voor een choreografie. Ook aan uitstraling, flexibiliteit en kracht wordt veel aandacht besteed. Jazzdance wordt uitgevoerd in een groep met dansers van dezelfde leeftijd. In het jaar doen de verschillende groepen mee aan Dance2Demo’s, demonstraties en verschillende shows. De recreatiegroepen dansen één uur per week. De lessen worden op verschillende dagen en locaties binnen Barendrecht aangeboden. In het lesrooster kun je vinden waar en wanneer deze lessen plaatsvinden. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Je bent harte uitgenodigd om 2 gratis proeflessen te volgen.

Demogroepen Jazzdance

Bij de discipline Jazzdance zijn er naast de recreatiegroepen ook demogroepen. De demogroepen zijn er op verschillende niveaus en leeftijden. De demogroepen werken toe naar wedstrijden dan showdance/Dance2Demo-optredens. In de lessen wordt aandacht besteed aan het oefenen van danspassen, technieken en choreografieën. Diverse keren hebben de demogroepen via de voorrondes het NK Jazzdance bereikt. Wat vooral te zien is in deze groepen is het plezier en de motivatie om met elkaar er elke keer een prachtige dans van te maken. Leden worden gevraagd bij deze groepen te komen dansen.

Klassiek Ballet

In de klassieke lessen staat het oefenen van de ballettechniek centraal. We werken aan het verbeteren van houding en danstechnieken zoals draaien en sprongen. In de les staat naast technische uitdaging ook plezier hebben bovenaan. Dit komt samen in het met elkaar  dansen en te werken aan dansbeleving.

Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Dance Barendrecht brengt de dansstijl van de straat in de sportzaal in een intensieve training. Tijdens de streetdancelessen ben je vooral de hele les aan het dansen. Er worden verschillende choreografieën aangeleerd, die vooral vaak herhaald worden zodat je de hele les lekker aan het bewegen bent. Vraag snel twee gratis proeflessen aan om kennis te maken met deze stoere dansstijl.

Zumba

Zumba Fitness is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Zumba betekent snel dansen én plezier hebben. De muziek en de dansjes zijn zo gemaakt dat iedereen op zijn of haar manier kan werken aan conditie, vetverbranding en de vorming van een mooi figuur. Dance Barendrecht biedt Zumba voor kinderen en volwassenen. Zin om lekker met ons mee te swingen, vraag snel de twee gratis proeflessen aan.

Ouder en Kind dans

Ouder en Kind dans is een les voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar en hun ouder of verzorger. Samen met ouder of verzorger gaan we spelenderwijs en met veel fantasie dansen en bewegen. Doormiddel van thema’s en muziek zorgen we elke week voor een feestje. Het belangrijkste in deze les is verbinding tussen ouder en kind en plezier hebben!
Vanaf: donderdag 11 januari 9:30 – 10:15
Aanmelden en vragen: kvdh.dans@hotmail.com

Senioren dans

Nieuw bij Dance Barendrecht; senioren dans. In deze les werken we aan het soepel houden van het lichaam. Ook als u nog nooit gedanst heeft is deze les geschikt. Samen zorgen we ervoor dat iedereen mee kan bewegen en plezier kan ervaren.
wekelijks vanaf: Donderdag 11 januari 10:30 – 11:30
Aanmelden en vragen: kvdh.dans@hotmail.com