Je bekijkt nu Laatste nieuwe corona-protocol – geen wijzigingen voor de lessen

Laatste nieuwe corona-protocol – geen wijzigingen voor de lessen

Naar aanleiding van de laatste landelijke maatregelen ingaande per 16 maart 2021 is er een nieuw protocol verantwoord sporten uitgebracht door de betrokken sportinstanties.

Dit heeft voor onze vereniging slechts hele kleine wijzigingen:
– Jeugd t/m 17 jaar: de regels zijn ongewijzigd.
– Groep 18 t/m 26 jaar: de regels die op 3 maart zijn ingegaan blijven van kracht. Dit betekent voor ons dat we met per groep bepalen op welke locatie we buiten kunnen dansen. Dit is per groep verschillend. De laatste nieuwe gegevens hierover worden steeds per groep door de dansleiding gedeeld in de appgroepen.
– Groep vanaf 27 jaar: hier liggen nieuwe mogelijkheden om naar buiten te gaan. De voorwaarden zijn dat met maximaal 4 personen in een groep gesport mag worden, mits er 1,5 meter tussen de personen zit, en de activiteit plaatsvindt op een buitensportaccommodatie. Er mogen meerdere groepjes tegelijk trainen, maar zij dienen duidelijk afgescheiden te zijn en zich niet te mengen. Groepslessen (met gezamenlijke instructie) zijn niet toegestaan. Instructie mag dus gegeven worden aan één groepje van vier personen, niet aan meerdere groepen van vier personen tegelijkertijd. Met de dansleiding zijn de mogelijkheden besproken en voor nu is besloten dat dit minder aantrekkelijk is dan het voortzetten van de online-lessen. De damesgroep jazz en damesgroep zumba gaan dus nog even online door met de lessen.